miércoles, enero 31, 2007


HE CREAT UN FOTOBLOC PER COMPARTIR ELS MEUS MOMENTS INSTANTANIS A ANGLATERRA, HI ESTEU CONVIDATS I CONVIDADES A PASEJAR-HI....

martes, enero 30, 2007

Hem fet el cim!!!!




Com us deia he estat quatre dies en una casa rural al nord d'Anglaterra, us deixo algunes imatges perque les disfruteu tant o mes com he fet jo aquests quatre dies... :)

Tambe vam pujar al cim mes alt!!! L'Scafell, l'ascencio mes dura de la meva vida, pero l'esforc va tenir els seus fruits:




Aqui estem en el punt mes alt. Nevava i plovia, per aixo la qualitat de la foto no es gaire bona, pero si, som nosaltres!!! :) Jo estic a la dreta saludant, amb l'Eneritz, la meva compi de pis, amiga i amb la que comparteixo molt bones estones...

Diumenge, vam anar a fer una ruta pel Parc Nacional d'Eskeamels, una desembocadura d'un riu, precios tambe. Us les penjare quan pugui.

miércoles, enero 24, 2007

My EVS project in StudentForce, UK

Molts de vosaltres em pregunteu quin projecte estic fent en els vostres mails, com es llarg i dificil d'explicar, aqui ho teniu.

YouthCheck, el projecte en el que estic, treballa amb joves sense estudis, en situacio socioeconimica baixa, amb antecedents penals,... en 2 comarques de la zona, i amb sis ciutats i pobles d’aquestes.

El que busca aquest projecte es fomentar la participacio a la gent jove en la vida del poble, barri o ciutat. Els joves realitzen accions de manera transversal i integral amb la resta de la comunitat, no es vol crear una accio de participacio especifica per ells i elles, sino integrar en les politiques generals les politiques juvenils.

Les noticies estan plagades de bandalitat de joves, de transmisio negativa de la visio de la joventut,... i el que es vol amb aquest projecte es contribuir al dialeg intergenacional i interurba per trencar aquests estereotips mitjancant accions de desenvolupament sostenible (no entes nomes com aquell desenvolupament mediambiental, sino tambe a nivell social, i economic).

Entenen que la participacio en la presa de decisio de la vida dels pobles o territoris condueix a la cohesio comunitaria i a la inclusió dels i les joves en situacio de risc social.

S’arriba a ells mitjancant un questionari curt en el qual tan sols han de marcar creuetes sobre el que senten i opinen de: la relacio amb la comunitat, que pensen que la gent del carrer pensa d’ells i se’ls fa proposar temes i coses a fer (events, festes majors, espais de participacio col.lectiva, etc.) amb educadors, i als instituts, grups, i casals de joves.

Pero per realitzar aquest proces, no nomes es necessita als joves, sino, evidentment, a tota la comunitat. Per aixo tambe parlem i ens comuniquem amb els “Communty centres”, que son com uns centres civics a Catalunya, pero molt mes oberts a la gent del carrer, amb casals d’avis, presidents de les comunitats d’escales de veins, i altres grups (formals i no formals), per oferir tot el suport per “aderir-se” al projecte. En aquests casos es fa un contacte amb ells i la gent jove, per establir canals de comunicacio, reunions, etc. I per proposar coses a fer les dues parts.

Treballo a partir del Pla Hear by Right per a joves, un marc normatiu, impulsat per l’Agencia Nacional de Joventut d’Anglaterra realitzat per i amb les entitats juvenils: per avaluar i realitzar integrament la praxis i politiques a favor de la particpacio activa d’infants i joves. Malgrat que hi ha molts departaments i politiques generals que no ho acabin de comprendre; molts que si que ho saben pero no ho realitzen, amb aquest marc es vol reivindicar el dret d’infants i joves a estar implicats en les decisons que els afecten.
Hear by Right compta alhora amb molts recursos, i instruments per afavorir la participacio eficac i l’avaluacio d’aquesta.

La setmana passada vaig anar a una reunio del Casal de Joves de Kettering, Keystone Youth Centre (molt diferent dels de Barcelona, per cert) perque a principis de Febrer anire a veure com es la realitat del projecte ART SWEEP a Kettering, una ciutat en la que les cases son molt antigues i hi ha moltes fabriques abandonades als carrers, propietat de gent gran del poble. Els edificis son foscos, els carrers tambe, i el medi en el que es troba difuculta el creixement del benestar social. A mes, compta amb una taxa alta d’absentisme escolar, de drogodependencies, i persones, moltes joves, en situacio d’exclusio social.

La gent cada vegada mes negativitza a la gent jove i l’estigmatitza, amb el risc que aixo comporta per ambdues parts, per la gent, per la ciutat i pels joves.

Desde StudentForce es va proposar, en marc del YouthProject, que els joves d’alli puguessin pintar COM ELLS VULGUESSIN les parets fosques dels carrers, dels edificis i de les fabriques abandonades, comptant amb el permis dels propietaris, la majoria gent gran, i amb diners de l’Ajuntament. Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels habitants, canviar la visio de la gent gran de la gent jove, i afavorir la participacio dels i les joves en la vida de Keystone. Es va aprovar i al Febrer alguns joves comencen! Amb el suport d’un artista voluntari, StudentForce, el Casal de Joves, algunes entitats d’alli, i l’Ajuntament.

Es un pla gran i amb molts projectes, i que costa descriure, doncs son moltes coses les que estan interralacionades: Gent jove, comunitat, cursos, activitats, politiques de joventut, politiques generals, gent gran, escales de veins... Pero espero que us hagueu pogut fer una idea. Qualsevol dubte o interes m’ho dieu.

Vull aprendre molt, doncs personalment es un projecte innovador i realista. Un projecte per donar i per rebre, i un projecte que fa particeps a totes les parts implicades, fet que crec essencial per la construccio, i pel creixement.


Es imprescindible estar per canviar.

Ara ja sabeu que faig, i que estic aprenent. :)

Avui NeVa!!!















Ooooohhh... Ahir feia molt fred, totes vam dormir a la menjador, com en les festes del pijama d'abans a casa la Marina (jejeje!).

I avui ens hem aixecat amb una sorpresa... estava tot nevat!! Oooooh... Mireu la foto :)



He esmorzat davant la finestra, observant els prats verds i teulades amb neu, precios. Contemplant quella neu que deixa veure el que hi ha sota.

Ha estat un mati bonic.

viernes, enero 19, 2007

When does ignorance become racism?

Us faig arribar la noticia de la setmana a UK, me la menjo a la sopa, al mercat, al forn, a totes les cadenes, a totes hores, als diaris, a internet, a les converses amb el te, a l'oficina, i a les noticies!!!
Es increible… El pitjor es que ahir em va dir el Gerard que ja ho sabia…


Potser que no hi ha mes problemes al mon per treure’ls protagonisme amb Big Brother.

Com ahir parlavem tata, quin mon mes fantastic! ;)

Al final tots acabem sent un mirall del que ens envolta...

Avui fa SoL!!!!

Hi guys!

Volia escriure ahir des de la biblioteca, imagineu-vos com deu ser el poble, que nomes obren tres dies a la setmana, pero estava tancada...

Va tot forca be, el meu angles costa, pero ja anire avancant, he passt uns dies cansadeta, molts canvis I poc temps encara per haver-m;hi adaptat, nous horaris, nova feina, nou pais, nou clima, nou pis, nou idioma!!! arrrggg.... :)

Com us deia dilluns vaig comencar a treballar, el projecte m’agrada, un altre dia us l’explico i la gent tambe, tinc la impressio que aprendre moltissim aqui.

Be, coses divertides que m'han anat passat…

Dimarts estavem rentant els plats al pis, i salto jo amb tota la meva cara de bona nena i volent dir que “anava molt rapida”, li vaig dir que “era molt gorda”, vaig confondre, fast (rapida) amb fat (gorda), imagineu-vos la cara de la tia.. menys mal que era la meva companya de pis i em vaig poder disculpar be.

I abans d'ahir… jajajajaja! Pensava que em moria, els dimecres es dia de mercat i la gent de l’oficina aprofita l’hora de dinar per anar a comprar fruita, peix, carn alli, jo vaig anar amb la Simone, vam passar per una esglesia i em diu, que vols entrar? I jo dic, si, pq no?
I aixi la mirava, per fora semblava maca… era una esglesia protestant i mai havia entrat a cap, doncs entrem i jo em poso a fer de guiri, veig que ella seu perque entra mes gent, jo tambe sec al seu costat, observant el que passa. De cop em veig que ella es referia si volia entrar a misa amb ella, quan m’adono estic envoltada de gent asseguda als dos costats del banc I que si vull marxar haig de fer aixecar a tota la filera, total, que em vaig haver de chupar la misa... Realment s'aprenen moltes!!!!! jajaja!

I ahir, vam anar a visitar una fabrica de reciclatge, a part de fer un vent horrible, que s'enduia tots els diaris per reciclar. Va estar molt be, vaig acabar plena de fang, i plastiquets i papers, pero vaig aprendre cosetes.

La setmana que ve comencare a fer un projecte amb joves d'aqui, ja us explicare!

El Febrer anire a visitar una poble molt xulo, en el que la gent s'ha montat cases sostenibles, i vida ecologica, com diuen aqui, a veure que tal...

I.... dema avig a fer paintball amb la gent del poble, i el cap de setmana que ve a una casa rural! 4 dies... :) Te molta bona pinta!!!!!! Ja us explicare. Tot es super verd i precios, i m'han dit que alli ho es molt mes, aixi que deu ser super bonica!

Per cert, alguns de vosaltres em deieu de pujar per setmana santa, jo haig de baixar a BaRCElONa a signar uns papers, aixi que haureu de triar unes altres dates... :)

Un peto gegant!

Sabeu? Avui fa un sol esplendid...!!!!!

jueves, enero 18, 2007

Congratulations Pubi!


Hi havia una vegada una noia que envejava a la gent que nedava tranquila al mar, hi havia una vegada una noia que volia nedar i la por l’aturava, els mirava amb desig, amb ganes de ser com ells, amb ganes de disfrutar, pero com m’havia s’havia atrevit a entrar, no sabia si seria capac de nedar…
Mai sabras si saps nedar, si mai et llences al mar...

Ara que ja ho has fet, disfruta-ho.

Estic aqui bonica,
de la popi a la pubi. :)

lunes, enero 15, 2007

My firsth day working...

Hello guys!

Estic a la oficina, aun poble que es diu Oakham, es el meu primer dia!!! I de moment mooolt guay, m'han passat el relleu, explicat el meus deures, drets, be, be... :D

Tot genial, sabeu? he descobert les meves dots jugant el billar, i que dolenta soc al ping-pong!!!

El finde super be, dissabte excursio a un parc molt maco amb escultures contemporanies genials http://www.burghley.co.uk/, visita a Stamford, visita museu, i fent tes... i per la nit... Vam anar a un restaurant indi i a fer uns billars, m'ho vaig passar genial, la gent super maca i sana. I he vist que m'agrada aquest joc... aixo d'entrar boles... :) jijiji

Ahir vaig descansar, i vaig anar a donar una volta pel poble, per la tarda ens la vem passar jugant al ping-pong al pis de sota de la casa, que dolenta soc!!!!!!!!! jajajaja! Javi, Adri i Joan, m'haurieu d'haver vist... on s'han quedat les vostres classes magistrals d'Olot!!! jajajaja

He fet fotos, en quant pugui les enviare, o les penjare.

Estic felic i contenta, gracies pels mails i comentaris de suport, que em fan molta ilusio!

Per cert, ja tinc mobil angles, us l'enviare properament per mail.

Us estimo, i us anyoro... pero en la justa i sana manera per disfrutar al maxim de la meva estada.

A LOT OF KISSES!!!!!

See you again!

viernes, enero 12, 2007

Ja soc aqui!!!

Hello people!

Ja soc aqui, el viatge ha anat molt be, tendre i maca despedida, amb algun improvist de la maleta, pero despres de passar pels tres controls policials, per fi l'avio s'ha enlairat, i l'aventura comencava... Quins nervis!!!!!!!!!!!!!!!!

He arribat be, he empalmat avio amb tren, justet, pero he pogut a i les 15h ja baixava de l'estacio d'Stamford!!! M'han vingut a buscar les meves companyes de pis, una noia d'Extremadura, que d'aqui un mes marxa, i una del Pais Vasc, que porta dos dies, molt maques elles. :) I dema ens han preparat un sopar de benvinguda!

El pis es petit pero acollidor, dormo en una llitera de matrimoni. La casa molt adequada, i sostenible!! Com toca... :P I el poble, Cuenca es gran al seu costat!!!!!! Va per tu carinyo :)

Ara estic a la biblioteca del poble, on nomes hi ha un home consultant unes coses, i que no fa mes que un local de cau, pero ja ens hi hem informat i tenim acces a internet mitja hora, aixi que aprofitare quan pugui per enviar-vos noticies i petons de d'aqui...!

Una abracada gegant!

Fins la propera!

miércoles, enero 03, 2007

El 12 ja marxo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Trucades, visites, regals, correus, ànims, missatges, petons, records, despedides, somriures, amics, família, alegria, moments ... GRÀCIES!!!!!!!!

Us aniré informant per aquí, per mail, o per on pugui, sempre hi quant hi tingui temps.

Un repte, un somni, un risc, un aprenentatge, una realitat. Sortirà bé?
Esperem que sí! Fins aviat!!!!! :)