jueves, noviembre 29, 2007

QuÈ Li PaSsA aL PSC?

Torno de treballar indignada i impotent.
Surto de la Ronda de Sant Antoni, de nou un individu de les Forces de Seguretat de l’Estat (prefereixo no dir quina fins que no hi hagi denúncia) multa indiscriminadament a les treballadores sexuals per passejar o estar prenent un cafè, sota l’Ordenança del Civisme.

Entro en un supermercat i em truca la Nuri des de la porteria:
- Saps què m’ha passat?
- No, què passa?
M'ho explica. L’han trucat per telèfon preguntant si el Montilla li havia agradat com a President, que seria el que canviaria, noves idees,… i si el tornaria a votar, davant la negativa de donar aquesta informació, llavors diuen que truquen del PSC.
Ella afirma que els vota perquè no vol que guanyin els altres, llavors, la veu simpàtica i amable pregunta amb seguretat:
- Llavors, ets simpatitzant, no?
- Doncs…. Potser si. –Dubtant del que suposa això, respon ella (la Nuri com sabeu és portera, fa uns anys es va treure el Graduat Escolar en una Escola d'Adults i aquests temes no els domina-
- Miri, si com és simpatitzant, doni’m el seu DNI que li farem simpatitzant del partit, costa uns 9 euros, però li farem gratuït, d'acord? El seu DNI?
- No li donaré el meu número del DNI per telèfon!
- Doncs no es preocupi que vindrem, li explicarem i ja es podrà fer oficialment simpatitzant
- La seva adreça és……
- Si, és aquesta
- Doncs ja vindrem amb els companys, li portaran la informació i ho farà tot...!

Doncs, personalment, una més als números, una més als discursos.

Estic ofesa, enfadada amb el Partit, que s’aprofita de qui sap qui ho pot fer i que s’omplirà la boca de simpatitzants amb carnet.
Ella ho explica com si res hagués passat, jo no, jo ho trobo poc professional i enganyós per part del Partit Socialista de Catalunya.

És això ètic? Com pot ser que un partit “socialista” tingui aquesta forma de comprar persones com qui ven enciclopèdies?
Per què truquen 4 mesos abans de les eleccions?

Que algú m’expliqui el que puc fer com a ciutadana, mentrestant ho faig públic en aquest bloc, el meu espai d’expressió per a qui ho vulgui.
I espero que el missatge arribi el més lluny possible, encara que sigui de boca en boca, d’escala a escala, o de bloc en bloc.

Estic aquí pel que vulgueu, donant la cara, ja ho sabeu, i no per telèfon.
I després de les eleccions, no us oblideu de fer autocrítica.

23 comentarios:

Mireia Mora dijo...

la teva justícia és la que necessitem per construir el nostre altre món.

prometo informar-me i en parlem, com sempre, en parlem.

un petó

Anónimo dijo...

Bones, jo per la meva banda. He intentat dinfondre el teu missatge publicant-ho al meu bloc (http://blocs.gracianet.org/post/3/5300).

- Per altre banda, es podria exigir al PSC d'on ha tret les dades (existeix una llei de privacitat de dades i l'han de cumplir)i inclus demanar que s'esborri de la base de dades (no és gran cosa però és un començament).

Jo m'informaré de més coses per la meva banda i et dic alguna cosa

Neus Castellvell dijo...

Certament és indignant, però el PSC és com la resta de partits i només van a buscar vots i simpatitzants. No ens hem de creure que tingui gaire importància en el seu nom això de "socialista". És un error.

gerard dijo...

indignant.

són les mateixes artimanyes que utilitzen les empreses de telemarketing. Vols un seguro? vols adsl o vols el carnet del PSC?

Anónimo dijo...

La tècnica deixa bastant que desitjar a nivell ètic...
Voldria assenyalar que la Nuri no ha parlat amb el PSC sinó amb una persona. El PSC és una entitat abstracta que integra milers de persones. És possible que el PSC hagi externalitzat aquest servei a una empresa de marketing telefònic, i que aquest treballador concret d'aquesta empresa hagi decidit tenir una actitud més "agressiva" en termes publicitaris per tal d'aconseguir més simpatitzants i posar-se (ell mateix) una medalla. Això de vegades es fa per buscar un ascens, per impressionar les companyes de feina, per pujar l'ego i contrarrestar així altres frustracions de la vida quotidiana, etcètera. O simplement perquè és un a persona amb pocs escrúpuls.
Potser sigui el PSC qui té pocs escrúpuls, però a través de l'acció d'un sol individu em nego a criticar tot un partit, ja sigui el PSC, ICV, o el PP.

Anónimo dijo...

El problema es: empresas de telemarketing.

Contratan o a un jovencísimo estudiante o a una persona muy mayor (que difícilmente encontrará otro tipo de trabajo). Les pagan una miseria, con contrato basura. Llamadas constantes sin descanso. Presión total para "vender". Si no, a la calle.

Es uno de los peores trabajos que hay, os lo puedo asegurar.

Es el problema de la "atención al cliente" hoy en día.

Anónimo dijo...

Adri te equivocas completamente. Prácticamente no existen los ascensos en las empresas de telemarketing. Ni busca ponerse una medalla. Es por que seguramente tiene detrás a su coordinador/a presionándole constantemente para que venda más y más rápido. Te repito que es de los peores trabajos que hay. No físicamente hablando, claro, pero psicológicamente es de los peores. Sobre todo cuando como en este caso, se trata de emisión de llamadas.

Quiero aprovechar y lanzar un alegato en favor de todas estas personas que estan trabajando en este mundillo, el cual, gracias a mi esfuerzo y al Ministerio de Educación, pude dejar hace algún tiempo.

Anónimo dijo...

Efectivamente, otra razón que podría explicar la conducta de esta persona podría ser el hecho de tener al jefe pisándole el cuello. Lamento haber olvidado este punto, que desgraciadamente y por lo que tengo entendido es bastante habitual en el sector.
En cualquier caso y volviendo a mi tesis, habría que ver hasta qué punto el PSC domina la presión interna que ejerce dicha empresa sobre sus trabajadores, y sólo después valorar la responsabilidad del Partido.

Anónimo dijo...

En cualquier caso, no me parece correcto, la haya tomado quién la haya tomado, la decisión de buscar simpatizantes así como quien busca "bolets".

En cualquier caso, si es una empresa de telemarketing, creo que la culpa es compartida entre la empresa y el cliente. Me imagino que el cliente, en este caso PSC, pide un número mínimo de simpatizantes por x precio, y la empresa presiona a más no poder al trabajador para conseguir esa cifra. Más o menos será así, imagino.

Respecto a lo de los datos personales, debería ser ilegal que la gente trafique con ellos. Me consta, que existen empresas que ya se dedican en exclusiva a captar datos y confeccionar base de datos de los ciudadanos. A parte, del tráfico entre empresas.

Este tema está en boga en el Reino Unido por que hará unas semanas la Seguridad Social perdió dos CD's llenos de datos de personas normales y corrientes. Pero datos chungos. Hace poco además periodistas de "The Times", creo, han podido comprar por Internet cientos o miles de datos bancarios, incluidos los datos de un juez de la corte suprema.

¿Dónde queda la privacidad? Bienvenidos al Gran Hermano. Suerte que Esther continua la lucha social.

Por cierto, guapísima, que haya mucha suerte con el imbécil ese de las fuerzas de seguridad del estado.

Un besazo cariño!

Anónimo dijo...

Esto es una suposición:
"Me imagino que el cliente, en este caso PSC, pide un número mínimo de simpatizantes por x precio, y la empresa presiona a más no poder al trabajador para conseguir esa cifra. Más o menos será así, imagino".

Quizás el objetivo de la llamada era sólo la encuesta, y como vieron que la mujer respondía con cierta ingenuidad, pensaron: "a esta le enchufamos el carnet".

Pueden ser mil cosas...

Anónimo dijo...

Adri, Javi... client o executador, el PSC està al darrera i permet que es faci. Oi que si la campanya resulta exitosa s'ompliran la boca? Sí, perquè es fa en el seu nom. Doncs les males maneres també van al seu nom.

Anónimo dijo...

Efectivamente, es una suposición. Igual que es una mera suposición que sea una empresa de telemarketing. Posible: si, probable: también, pero una suposición.

Anna, estic totalment d'acord amb tu.

Anónimo dijo...

Explicitaré més la meva postura, per si algú encara pensa que estic defensant el PSC:

No m'agraden les enquestes telefòniques, les trobo intrusives. Tampoc trobo lícit que els partits polítics facin cap mena de campanya que no sigui la difusió informativa del seu programa electoral. I tampoc m'agrada jutjar un tot a partir d'un cas aïllat.

L'únic que volia subratllar és que la conducta concreta d'aquest noi concret en aquesta trucada concreta que l'Esther ens ha explicat segons el que li ha explicat la Nuri potser no és una pauta habitual, i que ningú de nosaltres sabem fins a quin punt el PSC sap i aprova aquesta conducta concreta d'aquest noi concret en aquesta trucada concreta que l'Esther ens ha explicat segons el que li ha explicat la Nuri.

Anónimo dijo...

Esther, per què el que té més èxit del teu blog acostuma a ser la política? :S

Anónimo dijo...

Pel que he pogut veure, podem intentar descobrir l'empresa que esta fent l'enquesta i demanar que esborrint les dades (és obligatori si ho demana la persona afectada) si així no fan cas, podem anar al sindic de greuges.

ED - Esplac dijo...

Això no hauria d'extranyar a ningú. El més greu de tot plegat és que això és la punta d'un iceberg.
No m'estranya gens, després de veure i sentir el caciquisme i la poca moral que té aquest partit alhora de fer debats interns, arriben fins i tot a les mans (PSC-PSOE Badalona).

Anónimo dijo...

En quin percentatge del total dels debats interns del PSC arreu de Catalunya s'arriba a les mans?

Anónimo dijo...

En el 100% Adrià!!! En tots!!!! I la culpa de tot la té el PSC al 100%!!! Cadascú dels afiliats, simpatitzant i afiliats i votants!! Fins i tot tu Adrià tens la culpa!!! Jajajajaja! Obviament, és broma.

EstheR dijo...

Uf! S'han multiplicat per dos les visites en aquest bloc després d'aquest article, a tots i totes gràcies pel suport, la lectura, i la REFLEXIÓ.
Respecte la Llei de proteccció de dades, pot ser que ho hagin tret directament de les pàgines grogues, on consta cognoms, adreça i telèfon.
He parlat amb la Nuri, m'avisarà quan hi vagin, us ho explicaré segur, si la truquen... Em consta que ha arribat una miqueta més lluny que la globosfera.
En relació a les responsabilitats, estic amb el Javi, és responsabilitat del PSC, sigui per contractació externa del servei, o sigui pel propi partit que fa les trucades per barris.

Torna a agradar-me que ens discutim per aquí, feia temps que Reflexions veinals, ni tenia tantes visites ni comentaris. Més, més!

Anónimo dijo...

La responsabilitat del fet que exiteixin aquestes trucades és del PSC, evidentment, perquè és el PSC qui ha volgut que es facin. No importa si les ha externalitzat o si les ha fet el propi partit directament; sigui com sigui, són trucades en el seu nom i la responsabilitat és seva. Obvi!

L'únic que volia matisar és que potser el PSC no és responsable o coneixedor d'aquesta FORMA tan mesquina que ha tingut aquest noi d'enxufar-li el carnet a la Nuri, i que ni tan sols sabem si és una pràctica habitual. De fet, és possible que l'objectiu principal de les trucades sigui l'enquesta.

Resumint:
El fet de trucar, en sí mateix, em sembla malament i aquesta és una responsabilitat del PSC. Però hem de tenir en compte que el contingut de la trucada concreta que ens ha explicat l'Esther té un seguit d'agravants (la persuassió agressiva, el fet d'aprofitar-se de la ignorància de la dona, la pressió cap a una visita presencial, etc) que encara no podem donar com a generals ja que només en coneixem 1 cas. Simplement demano prudència en aquest sentit.

Anónimo dijo...

@adri , la meva experiència (jo també he sigut teleoperador :P) em diu que totes les campanyes de captació són agressives.

De manera que entenc, i més un partit polític com el PSC, la metodologia d'una empresa alhora de fer campanyes de captació. A més a més entenc que abans han mirat el mercat a veure q hi havia...


U sea se, el PSC és responsable al contractar i al no "vigilar" aquestes pràctiques. (ostres em sembla q dic el mateix q tu :D)

Anónimo dijo...

Quim, el que volia dir és que les generalitzacions són veritats a mitges.
La teva experiència com a teleoperador no et pot dir que totes les campanyes són agressives, perquè no has participat en totes les campanyes que existeixen.
Per exemple, jo treballo com a captador i assessor telefònic i en cap cas funcionem així, ni molt menys.

Anónimo dijo...

@adri, estic amb tu i tens tota la raó!!!no és pot generalitzar , però és q el que et deia abans i tu ho has dit abans, els partits polítics han de tenir la dignitat per davant de tot, per tant, han de vigilar i salvaguardar les seves campanyes... Si no ho vigilen és que realment la gent no els hi importa tant com diuen....Però moltes gràcies per la teva reflexió... és bo no caure amb generalitzacions