jueves, diciembre 06, 2007

ProStiTuCioNes. Diálogos del sexo de pago

Mentre seguim discutint l’article anterior m’agradaria fer difusió d’unes jornades sobre prostitució. Legalització o abolició, treball o esclavisme, censura o protecció, drets oordenances,... més enllà de tot això som molts els i les que coincidim que la millor intervenció és el coneixement i la conscienciació col·lectiva, la teoria és molt fàcil, però la realitat deixa molt que desitjar. Si podeu, us convido a anar-hi i a reflexionar.

Jornada - Prostituciones. Diálogos del sexo de pago - Facultat de Geografia e Història (UB)

14 de desembre de 2007 Facultat de Geografia i Història (UB). C/ Montalegre, 6-8 Barcelona. - Metro Catalunya Participació gratuïta. Aforament limitat.

L’objectiu de la jornada és potenciar el diàleg i la reflexió constructiva sobre la prostitució, a fi d’aportar instruments que, de la mà de la classe política i la societat en general, puguin servir per impulsar programes i polítiques eficaces que garantitzin drets i responguin als interessos de les dones insertades en el sector del sexe de pagament.

A més pretén ésser una denúncia de l’exclusió sistemàtica, el dèficit de drets i la passivitat institucional pel que fa a la situació de les persones insertades en el context de la prostitució, especialment greu en el cas de les dones inmmigrants.

Amb diàlegs sobre treball sexual i Igualtat, dificultats per exercir com a subjectes socials, sobre el pànic moral i la criminalització del treball sexual, homes clients i sexe de pagament i un quart dièlg a les 18h protagonitzat per dones i transgèneres amb experiències vitals i professionals en la indústria del sexe de pagament.

Organitza: L.I.C.I.T. (Línia d’Investigació i Cooperació amb Immigrants Treballadores del Sexe) Col·laboren: I.C.A. (Institut Català d’Antropologia) Facultat de Geografia i Història (UB) Institut Català de les Dones Editorial Icaria.

Jo no hi podré anar, ja que la meva motxilla i jo estarem de camí cap a Madrid de vacances, per tornar a viure BASIDA, per visitar la parròquia de San Carlos Borromeo, coneguda com “La Parroquia Roja” (una parròquia en la que ara mateix s’hi concentren ciutadans de Bangladesh en solidaritat a les detencions a Ceuta, que ha impulsat molt moviments veïnals dins la mateixa, que s’acosta a la població marginada sense embuts, que fa oracions en àrab i que defensa els drets de dones, homes i infants sense distinció de classe ni de opció religiosa malgrat les amenaces de tancament per l’Obispat), per conèixer Guadalajara, i descansant i desconnectant uns dies a la Sierra, en una ruta en bici per enamorar-me de nou de les coses petites...

Malgrat això, desitjo un èxit total de les jornades, i convidar-vos a passar-vos, sinó, com passa sovint oportunitats com aquestes acaben conscienciant als que ja ho estan, així que si realment us hi voleu acostar, aquí teniu l’oportunitat.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Joder Esther, con todas esas expectativas como salga mal el viaje, vaya responsabilidad me cae...
Bueno, por aquí sigo viendo opciones y alternativas...
Un beso.
Jesús

Anónimo dijo...

És tota una llàstima que no hi siguis... segur que per a més d'un la teva opinió/guia és important...intentarem informar-nos...

Anna Albareda dijo...

Nena, m'havies explicat lo de la Sierra però no lo primer!! tu no pots parar quieta!
disfruta molt que segur que ho faràs i n'aprendràs, com sempre.
Una abraçada!