miércoles, junio 06, 2007

GaRa; eN PoRtAdA...

Casualitat que ahir escribis que estava desconectada d'aquest mon i que al vespre arribes la germana de l'Eneritz a pasar uns dies a Anglaterra amb el diari Gara per nosaltres.

En portada:

- ETA finalitza l'alto al foc (de nou)
- Una dona de Baiona morta a mans d'un home (una altra)
- Gaza i Jordania segueixen el conflicte (continua...)

Ha estat com llegir el mateix diari de nou, les mateixes noticies des de fa mesos, des de fa uns anys... Per que avancem tan rapid tecnologicament i no hi ha manera de creixer social i humanament?

3 comentarios:

Anónimo dijo...

El diario Gara, tejiendo capuchas.

Anónimo dijo...

Sobre el creixement social de la humanitat, que jo anomenaria "creixement ètic", crec que lamentablement l'espècie humana té un seguit d'instints dels quals és esclava i que dificulten enormement el seu progrés moral. Personalment sempre he cregut que la cultura, entesa com a material intangible compartit i sense propietari, pot ser una escletxa que ens condueixi cap a postures menys egoístes. Perquè, des del meu punt de vista, la maldat no és més que una manifestació violenta de l'egoisme humà. Un egoisme que, al seu torn, prové gairebé sempre de la pròpia feblesa - o ignorància de la pròpia fortalesa.
Em sap greu veure com hem avançat més aviat poc en aquest terreny. Però tampoc no crec que ara hi hagi més crisi de valors que fa dècades (hiroshima, holocaust), segles (inquisició, bruixes cremades) o mil.lenis (gladiadors i lleons). Si de cas, trobo que ara la amoralitat està més sofisticada, més encoberta... És més subtil. Tot i així, m'espanta molt més la fredor que la malícia. I aquesta ja és més novedosa.

Anónimo dijo...

Bona pregunta, jo vull aportar una simple cosa, perquè no afegim les tecnologies per créixer socialment.....??