sábado, mayo 12, 2007

MeS NotiCieS...

Hello everybody!

Fa temps que no us explico res, no perque no passin coses, mes aviat al contrari...

Ultimament treballo mes hores en el projecte YouthCheck. Estem organitzant unes altres jornades per pintar edificis i persianes a Kettering, preparant formacio, mini-tallers, pels joves de Braustone i ho farem a traves d'un autocar, a traves del YouthBus: en zones mes degradades o en zones on no s'arriba al i les joves, en lloc de posar-hi un Punt d'Informacio Juvenil, han optat per introduir-lo en un autocar (sense seients i amb tres espais amb taules, pq us en feu una idea), el bus va parant per aquelles zones en els que els joves es troben al carrer per ser un punt de referencia, de trobada, d'informacio, i d'acollida quan el fred impedeix fer vida al carrer. Els dilluns per exemple, hi va una doctora per atendre a les joves embarassades, hi ha una Play on els joves poden jugar, i estem els Youth Workers per parlar amb ells i xerrar.
Tambe, en un Community Center, al Braunstone Grove, farem tallers amb joves que s'hi reuneixen, han decidit fer-ne un de com trobar feina i un de com escriure un projecte i financar petits projectes, tenen ganes de fer coses.

Imagineu-vos els Community Center d'aqui, com espais de trobada, son mes centres socials, on hi ha una part destinada a l'Administracio i l'altre als veins, son com AAVV en els que qualsevol hi pot demanar espai per reunir-se o fer activitats, les estrelles son Hip-Hop i boxa.

Abans d'ahir per exemple, vaig anar a St Matthew's Centre, Community Center, en el que presentaven les activitats d'estiu per a infants i joves, hi estavem el tecnic de joventut, de Connexions - la xarxa d'Informacio Juvenil d'Anglaterra -, el YouthWorker del centre, un representant del center, un de l'AAVV i dos policies! Em va sorprendre gratament com opinavem i s'interessaven per la programacio, aqui es una cosa normal, quan vam acabar la reunio vaig estar parlant amb ells i em van explicar que no s'enten la seva figura com a control, sino d'acompanyament i suport, tots els veins i currantes de les fabriques del barri els coneixen; a Barcelona, quan vivia a la porteria els coneixiem, parlavem amb ells, entraven a la porteria a xerrar amb els veins i amb la Nuri, ara, ja no se ni qui son.

Dimarts m'han convidat a una reunio per establir les bases d'unes subvencions per a projectes duts a terme per la gent jove a Leicester, es cuiros, aqui, quan escriuen les bases conviden a tambe a les entitats juvenils, als tecnics i youthworkers, aixo em fa pensar en molts que treballem en aixo i que quan llegim les bases malgastem mes temps en burocracia per escriure el projecte que en el projecte en si mateix.


Aixi estic, nous projectes i nou format a l'escala de veins, em venia de gust fer reformes...

Antes de comenzar un nuevo capítulo hay que terminar el anterior: repítete a ti mismo que lo pasado no volverá jamás. Recuerda que hubo una época en que podías vivir sin aquello, sin aquella persona, que no hay nada insustituible, que un hábito no es una necesidad. Puede parecer obvio, puede que sea difícil, pero es muy importante. Cerrar ciclos. No por orgullo, ni por incapacidad, ni por soberbia, sino porque, sencillamente, aquello ya no encaja en tu vida. Cierra la puerta, cambia el disco, limpia la casa, sacude el polvo.

Paulo Coelho


Un peto, i cuideu-vos molt!
Ja sabeu, mes aqui!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Semblen força ben enfocats els projectes, sobretot pels mètodes emprats. Es nota que hi ha una reflexió al darrere, sobre com s'han de fer les coses per que resultin més properes, per parlar en l'idioma de l'afectat, per tenir en compte el context, per incloure totes les parts implicades en l'elaboració de la proposta... Molt bé, molt bé. Has d'importar el model aquí, no? ;)

Anónimo dijo...

Cuca, els 300€ de declaració de la renta, mai valdran tant com totes les experiències viscudes amb l'esforç, el compromís i la responsabilitat...

com era allò?? ah, sí, que el treball dignifica a la dona, i jo diria que encara fa més coses...

...a vegades fa coses tan maques com tu!

per cert, estaràs encantada amb el projecte que ens expliques... quan tornis, en voldrem més!!!

una abraçada!

EstheR dijo...

Quins comentaris mes encoratjadors! Adri... si, ben enfocats; no se si podre importar el model cap a Catalunya, la realitat es diferent. Pero el que segur que m'endure es l'experiencia personal, i laboral. D'aixo si que n'estic convencuda! Ara faltara trobar feina quan torni.

Mire, ets la mes guapa, gracies princess!!! Va tot benne?

Patxos!

Anónimo dijo...

Bé, sempre es pot importar el mètode, encara que sigui en part... I si tampoc no encaixa, com a mínim l'actitud! Si el context no canvia, estimulem el canvi!